Weeshuis CSC (onze gesponsorde kinderen)

februari 2012

  

 "Onze kinderen"

 

Vanaf 1 oktober 2008 zorgt de Stichting voor twee kinderen (Tee 2 en Mine) in het Camillian Social Center. 

 

                                

 

 MINE

 

 

Kind Report Bijgewerkt 19/05/2013

Naam: Pinmanee

Familie Naam: Laongsinthu

Bijnaam: Mine

Geslacht: Vrouw

Geboortedatum: 16/08/1998

Datum aangekomen bij CSC: 15/05/2013

Geboren: Chonburi Province

Moeder overleden van complicatie met betrekking tot aids

Vader overleden van complicatie met betrekking tot aids

Broers en zussen: geen

Verzorger: CSC

Woont in: CSC

School: Rayongwittayakom School

HIV Status: Positief

Andere medische feiten: Allergie en soms astma met de veranderende weersomstandigheden

 

    

                          Mine

 

Pinmanee Laongsinthu of Mine werd geboren op 16 augustus 1998 in Chonburi Province . 

Ze is HIV positief en nu is ze 14 jaar oud .

 

familie achtergrond:

 

Mine 's ouders waren zangers , kwamen in dezelfde nachtclub werken bij Sattahip in Chonburi Province en werden verliefd en besloten om samen te leven in een gehuurde kamer in de buurt van hun werkplek .

Beiden overleden aan de gevolgen van aids gerelateerde gezondheidsproblemen toen Mine 2 jaar oud was.

Toen nam Mine's tante haar bij haar thuis in de provincie Trad. Ze zorgde voor Mine. Toen Mine naar school ging, vergat ze meestal haar ARV-behandeling te nemen. Toen Mine 13 jaar oud was, werd ze erg ziek en had grote problemen met haar huid, haar tante nam haar mee naar de dokter en zij lag 10 dagen in het ziekenhuis.

Op dat moment was ze heel ongelukkig want ze was aan het studeren voor haar examens in het laatste semester van de lagere school, ook in deze tijd overleed haar tante. De zus van Mine ’s vader nam Mine mee naar Sattaheab, Chonburi Province. Mine ging naar de dokter in het Sirikit Ziekenhuis. Ze was resistent voor de HIV-medicijnen als gevolg van niet op tijd en zeer onregelmatige inname van de medicijnen.

De maatschappelijk werker van Sirikit Ziekenhuis vroeg ons centrum (CSC) of wij voor haar konden zorgen. Fr. Joseph Chaisak Thaisonthi en onze verpleegkundige van het centrum en de maatschappelijk werker van Sirikit Hospital gingen vele malen op bezoek bij Mine thuis en spraken met de mensen die Mine verzorgden.

We keken rond huis van haar tante, wat is gevestigd in een vreselijke omgeving (slum) . Er waren geen goede sanitaire voorzieningen in het gebied en op dat moment werd Mine getroffen door een allergie en problemen met astma. Na een discussie met haar tante die niet in staat was om voor Mine te zorgen dat ze op tijd haar medicijnen kreeg en innam besloten we Mine welkom te heten in ons centrum op 15 mei 2013.

Onze verpleegkundigen zijn goed in het verzorgen van Mine voor haar de HIV-behandeling en andere gezondheidheidsproblemen.

Mine is erg blij om hier te zijn en heeft veel nieuwe vrienden in het centrum. Voor haar studie, gaat ze verder te studeren in groep 7 van een school in de omgeving met ingang van mei 2013.

   

                           Mine

 

 

TEE

 

Naam: Atid

Familie naam: Khuntasi

Bijnaam: Tee 2

Geslacht: mannelijk

Geboortedatum: 01/01/2000

Datum aangekomen bij CSC: 28/08/2008

Geboren: provincie Chonburi

Moeder: Stierf aan complicaties in verband met AIDS

Vader: Stierf aan complicaties in verband met AIDS

Broers en zussen: geen

Verzorger: CSC

Woont in: CSC

HIV Status: positief

Andere medische feiten

Algemeen: goede gezondheid

                                

                                                         

    

 

Familie achtergrond

Tee 2 ( we noemen hem Tee 2 want we hebben nog een Tee) is de enige zoon van zijn ouders. Naam van zijn vader is Autai. Naam van zijn moeder is onbekend. Ze woonden in Trad in een kleine hut gemaakt van schroot . Zijn moeder stierf aan complicaties gerelateerd aan AIDS.Tee 2 woonde daarna bij zijn vader. Rond juni 2005 stierf zijn vader aan complicaties gerelateerd aan AIDS. Tee bleef toen alleen wonen in de hut (hij was 5 jaar oud). Zijn buren meldde dit aan de afdeling welzijn in Trad en vroeg hen om het kind te helpen. Trad’s afdeling welzijn zond Tee2 naar Rayong’s opvanghuis. Tijdens zijn verblijf aldaar had Tee 2 vaak koorts en hoeste veel . Zij stuurden  Tee 2 om zijn gezondheid te controleren naar het Maptaphut Hospital. Tee werd gediagnosticeerd met HIV / AIDS en tuberculose. Maptaphut Hospital zond Tee 2 naar het Rayongziekenhuis om ARVmedicijnen te krijgen. Maar Tee2 vergat zijn medicijnen in te nemen omdat niemand voor hem zorgde. Rayong’s opvanghuis vroeg Fr. Giovanni om het kind te helpen. 28 augustus 2008 kwam Tee 2 in het CSC te wonen.

Tee 2 heeft zich aangepast aan zijn nieuwe huis in het Centrum. Hij speelt goed met alle kinderen en geniet van het leren op school.

    

Happy Life of the kids at Camillian Social Center Rayong